ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WELCOME

 

Κάθε βιβλίο του εκδοτικού οίκου HILLSIDE PRESS έχει έναν κωδικό που θα χρησιμοποιήσετε για να εγγράψετε κάθε παιδί (σε περίπτωση που έχετε πάνω από έναν μαθητή) ξεχωριστά στην διαδικτυακή πλατφόρμα του φροντιστηρίου ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

Αρχικά πρέπει να πάτε στο web site: welcome.blinkus.gr

Στην πλατφόρμα θα δείτε πάνω δεξιά το κουμπί ενεργοποίηση BlinkUs ID. Πατώντας το, μπορείτε να πληκτρολογήσετε και τους 3 κωδικούς βιβλίων (βρίσκονται στην μέσα σελίδα του εξώφυλλου σε κάθε βιβλίο) για να ενεργοποιήσετε τον  λογαριασμό για κάθε παιδί.

1. Ενεργοποίηση Κωδικών

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους κωδικούς βιβλίων.

Συμπληρώνετε τους κωδικό/κωδικούς που έχετε από τα βιβλία σας για τον συγκεκριμένο μαθητή για τον οποίο γίνεται η εγγραφή και στη συνέχεια πατάτε Επόμενο Βήμα.

2. Εγγραφή

Στη συνέχεια επιλέγετε την επιλογή Εγγραφή.

Συμπληρώνετε τα παρακάτω υποχρεωτικά πεδία:

 1. Όνομα (του μαθητή/μαθήτριας)
 2. Επώνυμο (του μαθητή/μαθήτριας)
 3. Email / Όνομα χρήστη (το email σας, θα είναι και το username σας) – σε περίπτωση που έχετε 2 παιδιά, χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο email για το δεύτερο παιδί. Εάν δεν υπάρχει δεύτερο email χρησιμοποιήστε ένα πλασματικό πχ onoma@mail.com <- μην χρησιμοποιήσετε αυτό ακριβώς, το γράφουμε εδώ μόνο ως παράδειγμα
 4. Κωδικός πρόσβασης (σημειώστε τον κάπου για να μην τον ξεχάσετε)
 5. Επαλήθευση Κωδικού (πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασης ξανά)

Στη συνέχεια πατάτε Επόμενο Βήμα.

 1. Επιβεβαίωση

Τέλος εμφανίζεται η Επιβεβαίωση των κωδικών που ενεργοποιήσατε, οπότε μπορείτε πλέον να κάνετε Log In στην πλατφόρμα – για τον συγκεκριμένο μαθητή/μαθήτρια που κάνατε την διαδικασία εγγραφής – και να δείτε το Διαδραστικό υλικό των βιβλίων που αντιστοιχούν στους κωδικούς βιβλίων που δηλώσατε.

Δηλαδή: αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία πάτε και πάλι στο web site:   welcome.blinkus.gr

 • Συμπληρώνετε ως Όνομα χρήστη: το email που δηλώσατε στην παραπάνω διαδικασία εγγραφής
 • Συμπληρώνετε ως Κωδικό πρόσβασης: τον κωδικό πρόσβασης που δηλώσατε στην παραπάνω διαδικασία εγγραφής

 


ΟΔΗΓΙΕΣ – ΛΗΨΗΣ EBOOK

1) Κάνετε login, πάτε και πάλι στο web site:   welcome.blinkus.gr

  • Συμπληρώνετε ως Όνομα χρήστη: το email που δηλώσατε στην παραπάνω διαδικασία εγγραφής
  • Συμπληρώνετε ως Κωδικό πρόσβασης: τον κωδικό πρόσβασης που δηλώσατε στην παραπάνω διαδικασία εγγραφής

2) Εμφανίζεται η αρχική οθόνη, όπου φαίνονται τα διαθέσιμα βιβλία σας, όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα:  σε κάθε βιβλίο υπάρχει στο κάτω μέρος του πλαισίου του βιβλίου ένα εικονίδιο με 3 τελείες και 3 γραμμούλες  (όπως φαίνεται παρακάτω με το κόκκινο βελάκι). Για να κάνετε λήψη του eBook στον υπολογιστή σας κάνετε κλικ πάνω  στο εικονίδιο με ις 3 τελείες και τις 3 γραμμούλες του βιβλίου που θέλετε.

3) στην οθόνη εμφανίζεται η επιλογή eBook και κάνετε κλικ πάνω στο +  που είναι στο δεξί μέρος όπως φαίνεται παρακάτω στο κόκκινο βελάκι:

4) στη συνέχεια εμφανίζεται το όνομα του βιβλίου κάτω από την γραμμή που γράφει eBook, όπως φαίνεται παρακάτω. Κάντε κλικ πάνω στο όνομα του βιβλίου , όπως δείχνει το κόκκινο βελάκι.

5) Εμφανίζεται η τελική σελίδα όπως φαίνεται παρακάτω. Αυτόματα ξεκινάει η λήψη του eBook (όπως φαίνεται με το πράσινο βελάκι, παρουσιάζεται η πρόοδος της λήψης μέχρι την ολοκλήρωση της – θα χρειαστεί λίγο χρόνο ανάλογα με την ταχύτητα του ιντερνετ που έχετε σπίτι σας) ΠΡΟΣΟΧΗ: η πρόοδος της λήψης εμφανίζεται κάτω αριστερά εάν χρησιμοποιείται CHROME, ενώ εάν χρησιμοποιείται FIREFOX εμφανίζεται πάνω δεξιά

Εάν δεν αρχίσει αυτόματα η λήψη του eBook, κάντε κλικ πάνω στο όνομα του βιβλίου που αναγράφεται όπως φαίνεται με το κόκκινο βελάκι στην παρακάτω εικόνα:

6) αφού ολοκληρωθεί η λήψη του eBook ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • θα βρείτε ένα αρχείο με το όνομα του βιβλίου του eBook στον δίσκο του υπολογιστή στα “Downloads” (θα το βρείτε στις “Λήψεις” εάν έχετε ελληνικά windows).
 • Κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι πάνω στο αρχείο με το όνομα του βιβλίου του eBook και επιλέξτε την επιλογή “Αποσυμπίεση στο φάκελο…”
 • οπότε, θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος  με το όνομα του βιβλίου του eBook μέσα στον οποίο θα βρείτε ένα αρχείο με το όνομα  “Start”
 • κάνοντας κλικ στο “Start” ξεκινάει το eBook

Η διαδικασία έτσι ολοκληρώνεται.